לא רוצה להיות עוכר שמחה…

אבל

השאלה על הפרק היא האם ישראל מעוניינת בחיזוק הרש"פ או בהחלשתה. וראוי לזכור שמי שלא רצה את הפלסטינים בגדה קיבל את אש"פ, ומי שלא רצה את אש"פ קיבל את חמאס.

אולי זה יגמר רק בסיבוב של אלימות שיחזיר אותנו 4-5 שנים לאחור. וכרגיל, השאלה היא פוליטית, ולכן יש חלופות, ובמקום שיש חלופות, יש ויכוח:

שר הביטחון אהוד ברק מתנגד להקפאה. הוא הבהיר בפורומים סגורים כי אי העברת הכספים תפגע ביכולת הרשות לשלם את משכורות אנשי הביטחון הפועלים נגד ארגוני הטרור ביהודה ושומרון. לכן, לחצו השר ברק ומערכת הביטחון לשחרר את הכספים ולמנוע את קריסת הרשות. במערכת הביטחון גם אמרו כי הם לא רואים תועלת בהקפאת הכספים.

    מנגד, דחף שר האוצר יובל שטייניץ לעיכוב בהעברת הכספים, כדי להעניש את הפלסטינים על המהלכים החד-צדדיים. אבל במערכת הביטחון לא אהבו את הרעיון, והביעו חשש מפגיעה במנגנוני הביטחון של הרשות, עמם נמצאים גורמי הביטחון הישראלים בקשר הדוק.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s